1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.


telefon: +3621 202 7633     e-mail: info@net4net.hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Domain regisztráció

Az internetre csatlakozó számítógépek azonosítására szolgáló neveket domain neveknek hívjuk. Az azonosítás műszakilag az IP címekkel történik, ezek könnyebb megjegyezhetősége érdekében vezették be az adott címekhez tartozó elnevezéseket a domain nevet. Minden domain névhez tartozik egy IP cím. Mindig két vagy több részből áll, amelyeket pont választ el egymástól. Például: probadomain.hu

Cégünk hivatalos domain regisztrátor szervezettekkel együttműködve 2000 óta foglakozik magyar és nemzetközi domain nevek  (.hu .eu .com, .net, .org, .info) regisztrációjával és szervereinken történő működtetésükkel, üzemeltetésükkel.

domainreg

A .hu végződésű domain regisztrációkról érdemes tudni:

Az Internet Szolgáltatók Tanácsának regisztrációs szabályzata itt érhető el, amelyet érdemes mindenkinek átolvasni domain regisztráció kapcsán. Kérjük, hogy a regisztráció előtt ellenőrizze, hogy az Ön által igénylendő domain név szabad-e.

Domain név lehet prioritásos, vagy nem prioritásos

Prioritásos domain név az, mely: Az Igénylő szervezet hivatalos bírósági nyilvántartásba vételét igazoló dokumentumban (pl. cégbírósági bejegyzésben), illetve jogszabállyal létrehozott szervezet esetén a jogszabályban a szervezet teljes vagy rövidített neveként rögzített megnevezés, vagy a Magyar Szabadalmi Hivatal által az Igénylő, mint jogosult számára lajstromozott védjegy. A prioritással kért domain ellenőrzés után, regisztrációs kérelmek előzetes nyilvános meghirdetés nélkül kerülnek elbírálásra. Tapasztalataink alapján a regisztráció átfutási ideje 1-2 munkanap.

Nem prioritásos domain név, mely nem cégnév, szervezetnév vagy védjegy.
2011. június 01-től új domain regisztrációs szabályzat lépett érvénybe, mely eredeményeként gyorsabbá és egyszerűbbé válik a domain regisztráció. A domain az igény benyújtását követően egy műszaki és adminisztrációs ellenőrzésen megy át, majd feltételes használatba adásra kerül. Ez az jelenti, hogy a domain regisztrációt elindító személy, vagyis az igénylő műszakilag használni kezdheti a domain nevet, de még nem lesz bejegyzett. Ezzel egyidejűleg a domain megjelenik a nyilvános kihirdetési listán. Amennyiben a domain regisztráció szándékával szemben 8 napon belül senki nem lép fel, akkor jogilag is delegált státuszba kerül a domain név. A nem prioritással kért domain nevek előzetesen regisztrációra és feltételes használatba kerülnek tapasztalataink alapján 2 nap alatt.

Milyen a szabályos domain név?

  • A domain névre vonatkozó formai követelmények
  • A domain név legalább 2 és legfeljebb 40 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)
  • A domain névben használható karakterek
  • - a latin ábécé ékezet nélküli kisbetűi (a-z), továbbá
  • - a magyar ékezetes kisbetűk (á,é,í,ó,ö,ő,ú,ü,ű), továbbá
  • - a numerikus karakterek (0-9), továbbá
  • - a kötőjel (-)
  • A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet.
  • A numerikus karakterrel kezdődő domain nevek használatát az RFC1035 internet dokumentum nem ajánlja, ezért regisztrálásuk bár nem tiltott, de nem ajánlott, és az ilyen névvel azonosított domainek működőképességéért vagy a használatukból eredő károkért minden felelősség a domain-használót terheli. 

Nem célszerű olyan domain cím, amely tudatosan megtévesztő, jogellenes (adott ország jogszabályai alapján!), félelmet keltő, megbotránkozást keltő.

Rólunk mondták

"Kedves Gyuri és csapatod!
Nagyon büszke vagyok, hogy a pagatgold.hu honlap az év honlapja lett 2012-ben.

Úgy gondolom, abban, hogy ezt a szép sikert elértük, a te csapatodnak is oroszlánrésze van. Fontos, hogy ez egy teljesen független értékelés volt, az értékelők konkrétan nem ismertek minket, ezért ez valóságos elismerés, ami valóban a minőségen és a munkán alapszik.

Engedd meg, hogy ezért, az általam irányított csapat nevében őszinte köszönetet mondjak."


Szirányi Zoltán
Pagát Gold Zrt.
www.pagatgold.hu

"15 éve dolgozunk a NET4NET-tel - maximális elégedettséggel! Sajnos nem rendszeresen, de időről időre kiírjuk a "Legjobb beszállító - szolgáltató" versenyt, ahol 2004-ben a NET4NET kapta a MultiMaster gépünket, a fődíjat. Ha azóta kiírtuk volna újra a versenyt, utcahosszal nyernének minden évben!"

 

Gombás Tibor
EW1867 Hungária Kft. - Fein képviselet
www.ew1867.hu

"Többen meglepődnek ha informatikáról beszélünk, hogy évek óta elégedettek vagyunk internetes szolgáltatónkkal. Nem ismernek lehetetlent, nagyon segítőkészek, rugalmasak, gyorsak."

 

Gregus György
PatakPart Panzió Gre-Org BT.
www.patakpartpanzio.hu

"Előző szolgáltatónknál három nap volt egy e-mail cím elkészítésének határideje. Náluk három perc. NET4NET a ma elvárható legjobb választás számunkra a tisztességes üzletvitelük és rendszereink működését figyelembe véve."

 

Kmeczó János
EuroParts Kft.
www.europarts.hu

 

Partnerek

 

Eset 200x200

 

Incash viszonteladó