1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.


telefon: +3621 202 7633     e-mail: info@net4net.hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Wannacry fertőzés miatt leállította egyik gyárát a Honda

A Honda leállította egyik japán gyárát, miután WannaCry ransomware fertőzést találtak a Tokiótól északnyugatra található Sayama gyár hálózatán. Vasárnap felfedezett fertőzés magával hozta, hogy jobbnak tartották leállítani az üzemet a hétfői nappal, a károk további megelőzésére. A Honda Sayama üzeme Tokión kívül gyártja az Accord, Odyssey és Step Wagon modelleket, és naponta mintegy 1000 járművet gyártanak az üzemben. A fertőzés a jelenlegi ismereteik alapján nem volt hatással más üzemeik termelésére, működésére.

Honda ransomware

A WannaCry kihasználja a biztonsági rést azokban a számítógépekben, amelyeket nem frissítettek a Microsoft javításával vagy olyan Windows verziókkal rendelkeztek, amelyek túl öregek ahhoz, hogy használni tudják. A fertőzést elkerülhetjük a március(!) óta elérhető biztonsági javítások telepítésével és vírusvédelmi rendszerek alkalmazásával.

Ransomware fertőzés alapvető megelőzési praktikái

  • - Az operációs rendszerünk és a szoftvereink legyenek mindig naprakészek. Böngészőkben található kiterjesztésekre és bővítményekre se sajnáljuk az időt. Mindig legális forrásból származó szoftvereket használjunk!
  • - Használjunk vírusvédelmi megoldásokat! Ügyeljünk a zsaroló programok elleni védelemre is.
  • - Mindig legyen biztonsági mentés a fontos adatainkról. Minél fontosabb annál többrétegű legyen a mentés felépítve. Legyen több szeparált mentésünk például egy hétre visszamenően. Készüljön például egy hétfőn, egy szerdán, egy pedig pénteken. Külön-külön tárolva a napi adatok mentését. Válasszunk olyan biztonsági mentési szoftvert, amely támogatja az offline eszközökhöz kapcsolódás lehetőségét. Lehetőleg fizikailag is távolabb, védett helyen tároljuk a mentési egységünket vagy azokat az eszközöket, ahova mentünk (tűzvédelem, rablás stb.)
  • - Figyeljünk oda az ismeretlen forrásból származó gyanús e-mailekre, hivatkozásokra és csatolt állományokra! A magyar nyelv szépsége segítségünkre van, könnyen kiszúrható egy rosszul fordított adathalász levél a gyenge magyar fordítás miatt. De itt is hatalmas fejlődés tapasztalható. Legyünk körültekintőek, kellő óvatossággal és körültekintéssel nyissuk meg ezeket. Körültekintően bánjunk az idegen pendrive-okkal is, megnyitásuk előtt érdemes őket ellenőrizni a vírusvédelmi rendszerrel.
  • - Telepítsünk mobil eszközeinkre megbízható mobil biztonsági alkalmazást.
  • Informatika rendszereinek üzemeltetése kapcsán állunk szíves rendelkezésre, keressen minket online elérhetőségeinken a legkényelmesebben.

Rólunk mondták

"Kedves Gyuri és csapatod!
Nagyon büszke vagyok, hogy a pagatgold.hu honlap az év honlapja lett 2012-ben.

Úgy gondolom, abban, hogy ezt a szép sikert elértük, a te csapatodnak is oroszlánrésze van. Fontos, hogy ez egy teljesen független értékelés volt, az értékelők konkrétan nem ismertek minket, ezért ez valóságos elismerés, ami valóban a minőségen és a munkán alapszik.

Engedd meg, hogy ezért, az általam irányított csapat nevében őszinte köszönetet mondjak."


Szirányi Zoltán
Pagát Gold Zrt.
www.pagatgold.hu

"15 éve dolgozunk a NET4NET-tel - maximális elégedettséggel! Sajnos nem rendszeresen, de időről időre kiírjuk a "Legjobb beszállító - szolgáltató" versenyt, ahol 2004-ben a NET4NET kapta a MultiMaster gépünket, a fődíjat. Ha azóta kiírtuk volna újra a versenyt, utcahosszal nyernének minden évben!"

 

Gombás Tibor
EW1867 Hungária Kft. - Fein képviselet
www.ew1867.hu

"Többen meglepődnek ha informatikáról beszélünk, hogy évek óta elégedettek vagyunk internetes szolgáltatónkkal. Nem ismernek lehetetlent, nagyon segítőkészek, rugalmasak, gyorsak."

 

Gregus György
PatakPart Panzió Gre-Org BT.
www.patakpartpanzio.hu

"Előző szolgáltatónknál három nap volt egy e-mail cím elkészítésének határideje. Náluk három perc. NET4NET a ma elvárható legjobb választás számunkra a tisztességes üzletvitelük és rendszereink működését figyelembe véve."

 

Kmeczó János
EuroParts Kft.
www.europarts.hu

 

Partnerek

 

Eset 200x200

 

Incash viszonteladó