1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.


telefon: +3621 202 7633     e-mail: info@net4net.hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Billentyűzetfigyelőt találtak több HP laptopon

Egy harmadik féltől származó programmal került a malware a gépekre, melyek szoftverét erősen ajánlott frissíteni. A svájci Modzero biztonsági cég munkatársa jelentette be, hogy egy billentyűzetfigyelő programot találtak több tucat HP laptoptípusban – köztük pl. az Elitebook, a ProBook és a ZBook modelljeiben. A keyloggerre a Conexant HD audio driver 1.0.0.46-os és korábbi verzióiban leltek rá. A program funkciójának megfelelően rögzítette a billentyűzetleütéseket, így ha valaki megszerezte ezeket a fájlokat, hozzáfért a felhasználó begépelt személyes adataihoz.

redcard-hacker

A HP gyorsan reagált a biztonsági jelentésre, és röviden csak annyit közöltek, hogy kiadtak egy hibajavítást, mely a malware mellett eltávolítja a logfájlokat is. Az is szerepel a közleményben, hogy a vállalat nem fér hozzá a rögzített adatokhoz. Mike Nash, a HP alelnöke elmondta, hogy az újabb, 2016-os és későbbi modelleknél a hibajavítás letölthető a Windows Update segítségével, illetve a HP.com oldalról, míg a 2015-ös modellek ma kapják meg az update-et. Nash közölte, hogy a billentyűzetfigyelő funkció tévedésből került az illesztőprogram kódjába. Elismerte, hogy akadnak olyan konzumer modellek is, amelyek érintettek, ahogy olyanok is, amelyeken Conexant driverei futnak, de hogy melyek ezek és hány darab lehet, azt nem tudta megmondani egyelőre.

A renitens driver a kutatók szerint legalább 2015 karácsonya óta figyel az érintett HP gépeken, de könnyen lehet, hogy már korában is jelen volt egyes modelleken. A legfrissebb (1.0.0.46-os) verzió a leütéseket egy a számítógép bármely felhasználója számára szabadon hozzáférhető fájlban tárolja, a C:\Users\Public\MicTray.log alatt. Bár a naplófálj minden bejelentkezéskor felülíródik, ha valaki rendszeresen készít biztonsági másolatot a háttértárakról, könnyen lehet, hogy évekre visszamenőleg megtalálhatja tevékenységét a mentésekben. Emellett a szabadon hozzáférhető fájlt a gépen futó aktív folyamatok - netán "törvényszéki" eszközök - is gond nélkül figyelhetik.

ZDNET cikke

Rólunk mondták

"Kedves Gyuri és csapatod!
Nagyon büszke vagyok, hogy a pagatgold.hu honlap az év honlapja lett 2012-ben.

Úgy gondolom, abban, hogy ezt a szép sikert elértük, a te csapatodnak is oroszlánrésze van. Fontos, hogy ez egy teljesen független értékelés volt, az értékelők konkrétan nem ismertek minket, ezért ez valóságos elismerés, ami valóban a minőségen és a munkán alapszik.

Engedd meg, hogy ezért, az általam irányított csapat nevében őszinte köszönetet mondjak."


Szirányi Zoltán
Pagát Gold Zrt.
www.pagatgold.hu

"15 éve dolgozunk a NET4NET-tel - maximális elégedettséggel! Sajnos nem rendszeresen, de időről időre kiírjuk a "Legjobb beszállító - szolgáltató" versenyt, ahol 2004-ben a NET4NET kapta a MultiMaster gépünket, a fődíjat. Ha azóta kiírtuk volna újra a versenyt, utcahosszal nyernének minden évben!"

 

Gombás Tibor
EW1867 Hungária Kft. - Fein képviselet
www.ew1867.hu

"Többen meglepődnek ha informatikáról beszélünk, hogy évek óta elégedettek vagyunk internetes szolgáltatónkkal. Nem ismernek lehetetlent, nagyon segítőkészek, rugalmasak, gyorsak."

 

Gregus György
PatakPart Panzió Gre-Org BT.
www.patakpartpanzio.hu

"Előző szolgáltatónknál három nap volt egy e-mail cím elkészítésének határideje. Náluk három perc. NET4NET a ma elvárható legjobb választás számunkra a tisztességes üzletvitelük és rendszereink működését figyelembe véve."

 

Kmeczó János
EuroParts Kft.
www.europarts.hu

 

Partnerek

 

Eset 200x200

 

Incash viszonteladó