1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.


telefon: +3621 202 7633     e-mail: info@net4net.hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Adathalászati kísérlet a Telekom nevében

Újabb adathalászati kísérlet, ezúttal a Telekom ügyfeleinek irányába. Egy kis odafigyeléssel ezek a próbálkozások kiszűrhetők, és adataink nem kerülnek illetéktelen kezekbe. „Aztán fizetni a számlát.” Már itt szemet kell szúrjon az e-mail tárgya, amely egyébként teljesen úgy néz ki, mintha valóban egy fizetési felszólítás lenne a magenta vállalattól. Van rajta számlasorszám, folyószámlaszám és még fizetési határidő is. Igaz, az összeg hiányzik. A feladó sem kelt elsőre gyanút: noreply @ telekom.hu

A telefonos cég kéri ügyfeleit, fokozott figyelemmel kezeljék a hasonló e-maileket. Fontos, hogy hasonló levél érkezésekor alaposan vizsgáljuk meg a belinkelt weboldal címét. Hivatalos értesítés esetén a weboldal linkje mindig tartalmazza a telekom.hu tartományt. Emellett persze a furcsa, idegen, szokatlan tartalom, illetve a magyar nyelv ismereteinek hiánya, nyelvtani hibák és magyartalan fogalmazás is óvatosságra int. A vírusvédelmi rendszerek ilyenkor is hasznosak lehetnek, mert az Eset vírusvédelmi rendszere jelzi az adathalász kísérletet, amikor rákattintunk a Befizetem gombra. Az e-mail megnyítása ilyen esetekben nem jár kockázattal, de ha megnézzük a levélben Befizetem gomb linkjét, nem sok Telekomra utaló címet találunk benne.

Telekom-adathalaszat

Telekom közleménye itt olvasható

 

Rólunk mondták

"Kedves Gyuri és csapatod!
Nagyon büszke vagyok, hogy a pagatgold.hu honlap az év honlapja lett 2012-ben.

Úgy gondolom, abban, hogy ezt a szép sikert elértük, a te csapatodnak is oroszlánrésze van. Fontos, hogy ez egy teljesen független értékelés volt, az értékelők konkrétan nem ismertek minket, ezért ez valóságos elismerés, ami valóban a minőségen és a munkán alapszik.

Engedd meg, hogy ezért, az általam irányított csapat nevében őszinte köszönetet mondjak."


Szirányi Zoltán
Pagát Gold Zrt.
www.pagatgold.hu

"15 éve dolgozunk a NET4NET-tel - maximális elégedettséggel! Sajnos nem rendszeresen, de időről időre kiírjuk a "Legjobb beszállító - szolgáltató" versenyt, ahol 2004-ben a NET4NET kapta a MultiMaster gépünket, a fődíjat. Ha azóta kiírtuk volna újra a versenyt, utcahosszal nyernének minden évben!"

 

Gombás Tibor
EW1867 Hungária Kft. - Fein képviselet
www.ew1867.hu

"Többen meglepődnek ha informatikáról beszélünk, hogy évek óta elégedettek vagyunk internetes szolgáltatónkkal. Nem ismernek lehetetlent, nagyon segítőkészek, rugalmasak, gyorsak."

 

Gregus György
PatakPart Panzió Gre-Org BT.
www.patakpartpanzio.hu

"Előző szolgáltatónknál három nap volt egy e-mail cím elkészítésének határideje. Náluk három perc. NET4NET a ma elvárható legjobb választás számunkra a tisztességes üzletvitelük és rendszereink működését figyelembe véve."

 

Kmeczó János
EuroParts Kft.
www.europarts.hu

 

Partnerek

 

Eset 200x200

 

Incash viszonteladó