1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.


telefon: +3621 202 7633     e-mail: info@net4net.hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Peekier: Új keresőszolgáltatás adatgyűjtés nélkül

Mindenki, aki keres az Interneten tudnia kell, hogy keresése az esetek nagy részében nem anonim. Különösen igaz ez a nagyokra, akik keresésünk során rengeteg adatot rögzítenek keresési kéréseink során, és még időnként azokon túl is. Ez az új fejlesztés másképpen közelíti meg ezt a kérdést, konkrétan a Peekier nem csinál ilyet.

peekier

Kereső sokakal többet tud rólad, mint gondolnád

Vegyük alapul a Google rendszerét. A Google szerteágazó és hasznos szolgáltatásokat kínál és biztosít a felhasználóknak. Általában mindezeket ingyenes formában nyújtja, legyen az operációs rendszer (Android pl a telefonokon) vagy egy alkalmazás akár IPhone telefonon. Így sokan is használják. Szolgáltatási ágak adatainak összekapcsolásából és részletes elemzéséből néha több dolgot tud az illetőről, mint ő saját maga. Legyen szó keresésről a böngészőben vagy a telefonon, térkép használatára bármely platformon, aktivitás figyelő alkalmazások a testmozgás elemzésére. Mind mind adat és kielemezhető reklámfelület.

Peekier nem használ személyes adatgyűjtést

A vadonatúj kereső Peekier nagyon eltérő módon kezeli a fenti szempontokat. Először is, ez nem hozz létre cookie-kat, és nem menti el a látogató az IP-címét vagy bármely más látogatói információt. A minőségi keresési eredményeket elsősorban a Bing kereső felhasználásával jeleníti meg. A keresési kulcsszavak és kifejezések szintén nem kerülnek mentésre, és kigyűjtött oldalak listája sem. Adatokat kizárólag szerviz célokra raktároz, megakadályozva, hogy felhasználó legyen hozzájuk rendelve. Ellentétben más keresési felületekkel, a Peekier találati listája képes formátumban mutatja meg az adott honlapot, amit érdemes megnézni. Így nagyjából már ránézésre kiderülhet, hogy a keresett oldal jó-e a mi céljainknak, ráklikkelve pedig egy kis előzetest is kaphatunk az oldalról.

Peekier-kereses

Az adatvédelmi funkciókon túl, Peekier egyszerűen jól is néz ki. A teljesen lapos kialakításnak köszönhetően Peekier elegánsabb, mint más keresőmotor megjelenítők. Finom animációk mutatják, hogy a rendszer él, és látványában is vonzó. A találati oldal rács szerkezete beállítható ízlésünknek megfelelően. Sajnos a magyar lokalizáció a keresési paraméterekben még nem adható meg, de ha minél többen használjuk, annál előbb belekerülhet ez a szűkítési pont is. Egyébként a keresési eredmények igen közel vannak a Google találatokhoz is. Próbáljuk ki: https://peekier.com

Rólunk mondták

"Kedves Gyuri és csapatod!
Nagyon büszke vagyok, hogy a pagatgold.hu honlap az év honlapja lett 2012-ben.

Úgy gondolom, abban, hogy ezt a szép sikert elértük, a te csapatodnak is oroszlánrésze van. Fontos, hogy ez egy teljesen független értékelés volt, az értékelők konkrétan nem ismertek minket, ezért ez valóságos elismerés, ami valóban a minőségen és a munkán alapszik.

Engedd meg, hogy ezért, az általam irányított csapat nevében őszinte köszönetet mondjak."


Szirányi Zoltán
Pagát Gold Zrt.
www.pagatgold.hu

"15 éve dolgozunk a NET4NET-tel - maximális elégedettséggel! Sajnos nem rendszeresen, de időről időre kiírjuk a "Legjobb beszállító - szolgáltató" versenyt, ahol 2004-ben a NET4NET kapta a MultiMaster gépünket, a fődíjat. Ha azóta kiírtuk volna újra a versenyt, utcahosszal nyernének minden évben!"

 

Gombás Tibor
EW1867 Hungária Kft. - Fein képviselet
www.ew1867.hu

"Többen meglepődnek ha informatikáról beszélünk, hogy évek óta elégedettek vagyunk internetes szolgáltatónkkal. Nem ismernek lehetetlent, nagyon segítőkészek, rugalmasak, gyorsak."

 

Gregus György
PatakPart Panzió Gre-Org BT.
www.patakpartpanzio.hu

"Előző szolgáltatónknál három nap volt egy e-mail cím elkészítésének határideje. Náluk három perc. NET4NET a ma elvárható legjobb választás számunkra a tisztességes üzletvitelük és rendszereink működését figyelembe véve."

 

Kmeczó János
EuroParts Kft.
www.europarts.hu

 

Partnerek

 

Eset 200x200

 

Incash viszonteladó