1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.


telefon: +3621 202 7633     e-mail: info@net4net.hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Újabb malware terjesztési módszer

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét egy újabb trükközési formára, amely jelenleg leginkább levélszemét alapjainak (e-mail címek) megszerzésére, fertőzött számítógépeken levelek kiküldésére használnak, de könnyedén átállhatnak az elmúlt időszakban elszaporodott zsarolóprogramok terjesztésére, adatok megszerzésére, titkosítására.

Úgy tűnik, csalók sikeresen regisztráltak egy hamis Google névhez hasonlatos domain-t, amely kinézetében megszólalásig hasonlít a keresőóriás címére. Ez a cím ɢoogle.com amely a google.com kereső oldal helyett egy hamis, jelenleg is fertőzött oldalra mutat. A hamis „ɢ” egy kiterjesztett un. Unicode karakter, amely kinézetében ugyan a számunkra „G” betűt formáz, ugyanakkor a DNS serverek megkülönböztetik ezt a két karaktert és teljesen más címre fog minket a böngészőnk érkeztetni.

Kérjük senki se próbálja ki ezt a hamis címet!

false-google

Legyünk óvatosak azon e-mailekkel, amelyek linkeket és csatolt állományokat tartalmaznak. Levelező programok és böngészők az egér mutató a link fölé mozgatásával megmutatja, hogy egy internetes cím hova mutat. Kreativitás tényleg határtalan, körültekintően nézzük meg a címet, nincs-e benne eltérés a hivatalos címmel szemben (korábban volt már hamisított raiffaisen.com vagy raifeisen.com cím is, ami elsőre úgy néz ki, mintha a bank címe lenne, de az az egy-két betű eltérés komoly károkhoz vezethet, ha meglátogatjuk az oldalt). Ha általunk ismert embertől érkezett a gyanús üzenet, ne legyünk restek megnyitás előtt megkérdezni tőle, hogy valóban ő küldte-e. Könnyen lehet, hogy fertőzött számítógépe önállósította magát és nem is tud ezen üzenetről.

Ne feledjük, az informatikai folyamatokban sokszor az emberre, az emberi hiszékenységre, kíváncsiságra építenek a csalók! Legyünk körültekintőek.

Hogyan védekezhet a veszélyek ellen?

Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyekkel hatékonyabban védekezhetünk a megtévesztő adathalász kísérletek vagy például a zsarolóvírusok ellen.

Kérjük,

  • - ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben vagy ne nyissa meg a mellékletet, főleg ha ez tömörített állomány, vagy ellenőrizze megnyitás előtt, hogy valóban valós tartalom érkezett, akár a feladó ellenőrzésével;
  • - munkahelyén figyelmeztesse azon kollégáit a veszélyekre, akik főleg külső irányból kapják leveleik többségét (pl. pénzügyi vagy HR osztály);
  • - készítsen rendszeresen biztonsági mentést adatairól, amelynek segítségével fertőzés esetén visszanyerhetőek az adatok. A biztonsági mentéseket olyan külső adathordozón tárolja, amely nincs folyamatosan csatlakoztatva a számítógépéhez;
  • - tartsa naprakészen operációs rendszerét és szoftvereit, mindig telepítse ezek frissítéseit;
  • - töltse le és telepítse biztonsági szoftverek legújabb frissítéseit, valamint lehetőség szerint mindig a legújabb termékverziót használja;
  • - engedélyezze az ESET Live Grid felhő alapú szolgáltatást, amelynek segítségével a számítógépek ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, valamint aktívan blokkolja a zsarolóprogramok folyamatát is.

Felmerülő kérdései esetén, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.

Rólunk mondták

"Kedves Gyuri és csapatod!
Nagyon büszke vagyok, hogy a pagatgold.hu honlap az év honlapja lett 2012-ben.

Úgy gondolom, abban, hogy ezt a szép sikert elértük, a te csapatodnak is oroszlánrésze van. Fontos, hogy ez egy teljesen független értékelés volt, az értékelők konkrétan nem ismertek minket, ezért ez valóságos elismerés, ami valóban a minőségen és a munkán alapszik.

Engedd meg, hogy ezért, az általam irányított csapat nevében őszinte köszönetet mondjak."


Szirányi Zoltán
Pagát Gold Zrt.
www.pagatgold.hu

"15 éve dolgozunk a NET4NET-tel - maximális elégedettséggel! Sajnos nem rendszeresen, de időről időre kiírjuk a "Legjobb beszállító - szolgáltató" versenyt, ahol 2004-ben a NET4NET kapta a MultiMaster gépünket, a fődíjat. Ha azóta kiírtuk volna újra a versenyt, utcahosszal nyernének minden évben!"

 

Gombás Tibor
EW1867 Hungária Kft. - Fein képviselet
www.ew1867.hu

"Többen meglepődnek ha informatikáról beszélünk, hogy évek óta elégedettek vagyunk internetes szolgáltatónkkal. Nem ismernek lehetetlent, nagyon segítőkészek, rugalmasak, gyorsak."

 

Gregus György
PatakPart Panzió Gre-Org BT.
www.patakpartpanzio.hu

"Előző szolgáltatónknál három nap volt egy e-mail cím elkészítésének határideje. Náluk három perc. NET4NET a ma elvárható legjobb választás számunkra a tisztességes üzletvitelük és rendszereink működését figyelembe véve."

 

Kmeczó János
EuroParts Kft.
www.europarts.hu

 

Partnerek

 

Eset 200x200

 

Incash viszonteladó