1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.


telefon: +3621 202 7633     e-mail: info@net4net.hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gyártóink - Open Source közösség

Az open source (nyílt forrású programok és eszközök) egyik alapfilozófiája, hogy semmit nem kell kétszer feltalálni. Amit valaki már megoldott, azt bárki más is felhasználhatja, ha ahhoz a szerző hozzájárult. Már elkészült komponensek felhasználásával mi is arra törekszünk, hogy az alapokat továbbfejlesztve és saját hozzáadott munkánkkal emeljük magasabbra a felhasználhatóságát, vagy faragjuk egyedivé a megjelenését az éppen szükséges programnak vagy modulnak. Így lényegesen lerövidülhet a fejlesztéshez szükséges idő és több időt tölthetünk azzal, ami elsősorban a célunk.

open-source-softwareopen-source-hardware

Miért használunk nyílt forrást?

Feladataink igen sokrétűek, amelyeket nem feltétlenül kell fizetős software-rel megoldani. Esetleg készen rendelkezésre áll már egy olyan akár komplex akár még fejlesztendő program vagy eszköz, amelynek a forráskódját, fejlesztési lehetőségeit a szerző(k) szabaddá tette, a még jobb, még egyszerűbb használat elérése céljából. Ezek nagy részéért nem kell fizetni, viszont eredményüket, használatukat mindenki élvezheti a kapcsolt licenc feltételek alapján. Mivel sokan dolgoznak vagy dolgozhatnak egy programon ezért igen sok tapasztalt munkatárs szakértelmével készül egy-egy program, akiknek tapasztalatai néha egyetlenegy fizetős terméktámogatással sem válthatóak meg.

Ezen programok és eszközök fejlesztésében mi is tevékeny részt vállalunk, így mi magunk is részesei lehetünk egy olyan világnak, amely közös érdekből vezérelve együtt dolgozik, együtt gondolkodik velünk egy-egy feladat vagy probléma megoldásán.

 

Nyílt forrás elterjedtsége

A Gartner 2010 második félévi felmérésében, ahol több mint 500 IT vezető céget kérdeztek meg, a cégek negyede használ nyílt forráskódú irodai programcsomagot. Az internetet és a világhálót nyílt forráskódú szoftverek hajtják: a BIND névkiszolgáló; az Apache webkiszolgáló; a Sendmail levélszerver, a WordPress webes tartalomkezelő mellett a másik két szabad rivális, a Joomla! és a Drupal által is használt mySQL, mint webes adatbáziskezelő; a dinamikus weboldalak ügyféloldali jQuery programkönyvtára és kiszolgáló-oldali PHP programozási nyelve mind piacvezető a maga nemében.

A világ 500 legnagyobb számítási teljesítményű szuperszámítógépének (TOP500) 92,4%-a GNU/Linux operációs rendszert futtat. A webes keresők piacvezetője, a Google, Linuxra és más nyílt forráskódú alkalmazásokra építette piaci sikerét, olyan közismert nyílt forráskódú programokat is készítve, mint a Google Chrome böngésző és a piacvezető okostelefon platform, az Android.

Az Oracle az Oracle Unbreakable Linux támogatási programmal és az Oracle Enterprise Linux terjesztésével nyílt forráskódú alapokra helyezi piacvezető adatbázis-kezelőjét. A címtár- és személyazonosság-felügyeleti termékek piacvezető vállalata, a Novell a SUSE Linux felvásárlásával és erre épülő új termékeivel a nyílt forráskód egyik legfőbb propagálójává és támogatója lépett elő. A Sun Microsystems az OpenOffice.org után piacvezető hardvereinek operációs rendszerét, a Solarist, valamint Java fejlesztőeszközeinek legfontosabb elemeit is nyílt forráskódúvá tette. A Microsoft, a piaci érték alapján a világ legnagyobb szoftvercége több termékét, például az Ajax Control Toolkit, az IronPython vagy az XML Notepad 2007 programokat tette nyílt forráskódúvá a Microsoft közösségi nyílt forráskódú fejlesztőoldalán, a CodePlexen.

Forrás és bővebb információk: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_szoftver

 

swgyartok logoi apacheswgyartok logoi debianswgyartok logoi gnuswgyartok logoi joomlaswgyartok logoi jqueryswgyartok logoi mysqlswgyartok logoi phpswgyartok logoi suseswgyartok logoi ubuntuswgyartok logoi wordpress


Az oldalainkon elérhető cégek nevei, termékei, szolgáltatásai minden esetben az azokat jegyző cégek kizárólagos tulajdonát képezik, a saját védjegyük.

 

Rólunk mondták

"Kedves Gyuri és csapatod!
Nagyon büszke vagyok, hogy a pagatgold.hu honlap az év honlapja lett 2012-ben.

Úgy gondolom, abban, hogy ezt a szép sikert elértük, a te csapatodnak is oroszlánrésze van. Fontos, hogy ez egy teljesen független értékelés volt, az értékelők konkrétan nem ismertek minket, ezért ez valóságos elismerés, ami valóban a minőségen és a munkán alapszik.

Engedd meg, hogy ezért, az általam irányított csapat nevében őszinte köszönetet mondjak."


Szirányi Zoltán
Pagát Gold Zrt.
www.pagatgold.hu

"15 éve dolgozunk a NET4NET-tel - maximális elégedettséggel! Sajnos nem rendszeresen, de időről időre kiírjuk a "Legjobb beszállító - szolgáltató" versenyt, ahol 2004-ben a NET4NET kapta a MultiMaster gépünket, a fődíjat. Ha azóta kiírtuk volna újra a versenyt, utcahosszal nyernének minden évben!"

 

Gombás Tibor
EW1867 Hungária Kft. - Fein képviselet
www.ew1867.hu

"Többen meglepődnek ha informatikáról beszélünk, hogy évek óta elégedettek vagyunk internetes szolgáltatónkkal. Nem ismernek lehetetlent, nagyon segítőkészek, rugalmasak, gyorsak."

 

Gregus György
PatakPart Panzió Gre-Org BT.
www.patakpartpanzio.hu

"Előző szolgáltatónknál három nap volt egy e-mail cím elkészítésének határideje. Náluk három perc. NET4NET a ma elvárható legjobb választás számunkra a tisztességes üzletvitelük és rendszereink működését figyelembe véve."

 

Kmeczó János
EuroParts Kft.
www.europarts.hu

 

Partnerek

 

Eset 200x200

 

Incash viszonteladó